Wednesday, May 26, 2010

JAMUAN MAKAN MALAM ASRAMA SKBR 2010

DSCF4104


Klik sini untuk lihat Gambar Lagi..
 

ADA 24 MEI YANG LALU,SEKOLAH KEBANGSAAN BUKIT ROK TELAH MENGADAKAN JAMUAN KECEMERLANGAN SUKAN ASRAMA 2010. MAJLIS INI DIADAKAN BAGI MENGHARGAI SUMBANGAN PENGHUNI-PENGHUNI ASRAMA YANG TELAH MEWAKILI SEKOLAH DALAM KEJOHANAN HOKI,OLAHRAGA DAN BOLA JARING PERINGKAT ZON MENGKARAK DAN DAERAH BERA.DALAM KEJOHANAN ITU MEREKA TELAH BERJAYA MENGHARUMKAN NAMA SEKOLAH DALAM SUKAN YANG DISERTAI.MAJLIS DIHADIRI OLEH GURU-GURU, YANG DIPERTUA PIBG SEKOLAH KEBANGSAAN BUKIT ROK,AJK PIBG,TOK BATIN KAMPUNG BUKIT ROK DAN TOK BATIN KAMPUNG IBAM.

SELAIN ITU, PADA MAJLIS YANG SAMA TURUT DIADAKAN PENYAMPAIAN HADIAH KEPADA PEMENANG PERTANDINGAN SUKAN ANJURAN ASRAMA SEKOLAH KEBANGSAAN BUKIT ROK. ANTARA PERTANDINGAN YANG DIADAKAN BARU-BARU INI IALAN PERTANDINGAN SEPAK TAKRAW TERTUTUP ASPURA DAN KEJOHANAN BOLA JARING TERTUTUP ASPURI.HADIAH DISAMPAIKAN OLEH GURU BESAR SEKOLAH KEBANGSAAN BUKIT ROK, TUAN HAJI IBRAHIM BIN DAUD.TUJUAN PERTANDINGAN INI DIADAKAN IALAH MENCUNGKIL BAKAT-BAKAT BARU DIKALANGAN PENGHUNI ASRAMA BAGI MEWAKILI SEKOLAH PADA MASA AKAN DATANG.SELAIN ITU JUGA PERTANDINGAN SUKAN INI DAPAT MENGERATKAN LAGI HUBUNGAN SIRATULRAHIM ANTARA PENGHUNI ASRAMA.

DALAM MAJLIS YANG SAMA TURUT DIADAKAN SAMBUTAN HARIJADI PENGHUNI ASRAMA. SERAMAI 27 ORANG PENGHUNI ASRAMA YANG LAHIR DALAM BULAN JANUARI HINGGA MEI DIRAIKAN.TIDAK KETINGGALAN ACARA MEMOTONG KEK SAMBIL MENYANYIKAN LAGU SELAMAT HARIJADI OLEH TETAMU YANG HADIR.HADIAH DISAMPAIKAN OLEH TOK BATIN KAMPUNG BUKIT ROK DAN TOK BATIN KAMPUNG IBAM DAN YANG DIPERTUA PIBG SEKOLAH KEPADA PENGHUNI-PENGHUNI ASRAMA YANG MENYAMBUT HARIJADI.

TIDAK KETINGGALAN TURUT DISAMPAIKAN HADIAH KEPADA DORM-DORM YANG TELAH MEMENANGI PERTANDINGAN KECERIAAN DAN KEBERSIHAN DORM 2010.MAJLIS DISERIKAN LAGI DENGAN PERSEMBAHAN NYANYIAN DAN TARIAN OLEH PENGHUNI-PENGHUNI ASRAMA.

0 ulasan:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

  ©Template by FS SKBR.